Települések

Szeretném összegyüjteni azokat a városokat, és falvakat, amelyek számomra fontosak.

Friss topikok

Linkblog

Jászjákóhalma

2007.05.21. 22:40 szoo

A Tarna és a Zagyva torkolatánál elhejezkedő kis község. A település malomiparát a mai napig híres lisztje dicséri. A település megközelíthető közúton: a 31-es úton Jászberény és Jászapáti között. A Jászkunság első történetírója, a Jászjákóhalmán született Kőhalmi Horváth Péternek a nevét viseli az 1998-ban megnyílt gyűjtemény. Itt látható  a Félegyházi Madonna.

Gyermekkorom kedvenc kis faluja. Minden zegét-zugát bejártam, ismertem, nem tévedtem el benne soha. A határában minden utat végig jártam. Sajnos ebben a faluban is érezteti hatását a rendszerváltás. Nem előnyére mondható ez a változás. A régi szép házak manapság a megismerhetetlenségig lerobbant állapotban! Itt is ugyanazok a problémák jelentkeznek, mint a környező Jász településeknél.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosokesfalvak.blog.hu/api/trackback/id/tr1484960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása